Planificació al futur. Com trobar feina?
Planificar el futur requereix explorar els interessos i passions propis, i aprendre a gestionar la incertesa del propi procés de creixement i desenvolupament de la persona.
Què podem fer per a una bona planificació de futur?
- Conèixer les fortaleses i habilitats pròpies.
- Cultivar i enfortir aquestes fortaleses.
- Enfocar-nos en allò que ens agrada: dedicar temps a pensar en allò que t’apassiona.
Per a poder duu això a terme, és essencial definir metes, ja que són fonamentals per a proporcionar una direcció clara. Una bona meta hauria de ser específica, mesurable, assolible, rellevant i temporal.
Què és la incertesa?
La incertesa és la manca de control o coneixement en el futur. Pot generar sentiments com ansietat, por, inseguretat, …, però també pot ser un motor per innovar i prendre decisions que fomentin el creixement personal
Com puc fer front a la incertesa?
- Accépta-la: acceptar que no sempre ho podràs controlar tot pot ajudar a aliviar-te. Centra’t en el que pots fer avui per a apropar-te als teus objectius.
- Tingues una mentalitat oberta i flexible: ser capaç d’adaptar-te als canvis inesperats t’ajudarà a fer front a la incertesa, ja que la vida no sempre segueix un camí lineal, i això pot portar-te noves oportunitats de creixement i evolució.
- Compta amb la teva xarxa de suport: amics, família, professors, professionals, poden oferir-te noves perspectives i suport emocional.
Com trobar feina?
- Xarxes socials: LinkedIn, InfoJobs, Indeed,… són eines essencials per a connectar amb professionals i trobar ofertes de feina.
- Serveis d’ocupació públics: Aprofita les borses de treball i recursos d’aquests serveis.
- Xarxa de contactes; moltes oportunitats laborals es troben a través de les persones del nostre entorn (família, amics, coneguts, companys, …).
Consells per a fer un CV. Quins punts claus ha de tenir?
- Dades personals: inclou el teu nom complet, telèfon, correu electrònic, i si en tens, un enllaç al teu perfil de LinkedIn.
- Habilitats: enumera habilitats pròpies rellevants per al lloc de feina.
- Experiència prèvia: detalla les pràctiques, voluntariats, o llocs de feina anteriors que hagis realitzat, explicant les teves funcions i responsabilitats.
- Educació / Idiomes: esmenta títols acadèmics, certificacions i nivells d’idiomes.
Fases de l’entrevista laboral
- Preparació: entrada, acomodació de l’espai, entrega del CV, etc.
- Introducció: presentació.
- Exploració: preguntes i respostes.
- Acord de condicions: condicions laborals, salari, horaris beneficis, etc.
- Tancament + seguiment: finalització de l’entrevista i esperar una resposta.
Conclusió
Planificar el futur, gestionar la incertesa i preparar-se per trobar feina són passos essencials per avançar en la vida personal i professional. Recorda que aquest procés requereix constància, paciència i aprenentatge continu. Amb les eines adequades i una actitud positiva, pots assolir tot allò que et proposis. El futur està ple d’oportunitats per descobrir!